L 57-64, A 145-170. Cuibareste in E Europei in paduri de diferite tipuri, deseori in tinuturi mlastinoase. Adultul maro-inchis, cu supraalarele mici si mijlocii de o nuanta evident mai deschisa, chiar maro-galben-sura, cap maro deschis; o pata deschisa deasupra bazei remigelor primare interioare (aripa deschisa) si o culoare deschisa pe supracodale. Juv. putin mai inchis, in special pe cap, dar prezinta un contrast asemanator intre supraalare si restul aripii. Mai putin patat decat specia anterioara juv., are o dunga foarte ingusta de-a lungul varfurilor supraalarelor. O pata mica deschisa pe ceafa (vizibila doar de aproape). Silueta si zbor asemanatoare cu ale acvilei tipatoare mari. Subalare de o culoare ciocolatie, in mod normal mai deschise si niciodata mai inchise decat remigele (cf. acvila tipatoare mare). Penajul gambei mai putin abundent. Strigate nu atat de sonore ca cele ale acvilei tipatoare mari.
Acvila ţipătoare mică este o pasăre răpitoare a cărei zonă de cuibărire este restrânsă, în principal, în partea centrală, estică şi de sud-est a Europei. Specia este considerată a fi “în declin”, fiind estimată la 20.000 de perechi la nivel global. România este una dintre cele mai importante zone de cuibărit. Ca rezultat al celor mai recente studii, populaţia de acvilă ţipătoare mică din ţară este estimată între 2000 - 2300 de perechi, reprezentând aproximativ 22 la sută din populaţia speciei la nivelul Uniunii Europene şi zece la sută din întreaga populaţie la nivel global.
Cele mai multe perechi cuibăritoare de acvilă ţipătoare mică se găsesc în Transilvania (Regiunea 7 Centru), în vestul României şi pe pantele estice ale Carpaţilor. O populaţie mică există, de asemenea, în estul, sud-estul şi sudul României.
Am vazut un filmulet de Noaptea Muzeelor la Muzeul De Istorie Naturala din Sibiu in care era prezentata aceasta acvila care este pe cale de disparitie.Felicitari pentru ceea ce faceti.Vizitati si pagina mea va rog.
trebuie sa fim buni si milostivi cu aceste pasari minunate, pentru ca agvila este pasarea de pe stema tari noastre. Putem sa ajutam foarte mult agvila tipatoare mica, prin simplul fapt de a nu mai lasa ambalaje de hirtie in padure sau pe cimpi. Putem ajuta pasarile rapitoare ne migratoare prin spmplul fapt de a construi o hranitoare pentru pasati,sa nu credeti ca sunt complicate, ajunge daca pe o bucata de tabla ne ruginitasi un pumn de graunte.
id-ul meu este florinelsina
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
id-ul meu este florinelsina
BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!